Общ преглед
ГЕРБ втвърди позицията си по отношение за евентуалното напусне на властта.
 
След вчерашните ексцесии няма да подадем оставка и спираме този дебат, защото ако го направим това означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от криминалния свят и няма да го направим заради всяко следващо правителство, отсече Тома Биков.
Още по темата
Той допълни, че заради провала на президента Румен Радев по отношение на неговите функции като медиатор на политически процес и на президентството като мястото, където може да се възстановява прекъснатият диалог, ГЕРБ инициира диспута за свикване на ВНС като единствената възможност.
 
"Отричаме тезата на Радев, че парламентът е на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера и заради това по-старите демокрации са измислили парламентарната форма на диалог“, отсече Биков.
 
Той обвини държавния глава, че през последните месеци призовава за рационализация на протеста и заради това се стигна до сблъсъците вчера.
 
"Ние видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки от криминалния контингент, които атакуваха не само сградата парламента, но и полицаите, които охраняваха обществения ред. Изказваме подкрепа за действията на полицията, тези хора с риск за живота и здравето си успяха да опазят реда и да предотвратят плана на тези агитки. Ние знае кой стои зад тях – този, който каза, че може да мести едни хора с други, това е Васил Божков“, скочи депутатът от ГЕРБ.
 
Според него Радев носи политическа отговорност затова което се случи вчера в цялостната му съвкупност, а организаторите на протеста носят техническата отговорност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар