Снимка: БГНЕС

Десислава Ахладова сяда в стола на Данаил Кирилов като министър на правосъдието. Това решиха депутатите като гласуваха оставката на Кирилов и избраха Ахладова за неговия пост.

Данаил Кирилов хвърли оставка преди седмици като така и не посочи мотиви за решението си. Борисов я прие и посочи неговата заместничка Ахладова за министър.

Това е и поредната смяна на министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3“.

Още по темата

Кирилов зае поста след оставката на Цецка Цачева, която напусна заради "Апартаментгейт".

Ахладова заместваше и Цецка Цачева веднага след оставката й като министър. Тя е магистър по право, като от 2014 г. е последователно председател на районния съд в Перник и председател на Административния съд в града. Зам.- министър е от май 2017 г., а от днес вече е министър.

След като положи клетва тя се обърна към депутатите съвсем лаконично: "Искам само да ви благодаря. Надявам се, че ще оправдая доверието ви“.

Крум Зарков от БСП коментира, че в настоящата ситуация, който и да е министър на правосъдието няма да промени нещата.

"Още, когато се избираше този кабинет ни направи впечатление, че вицепремиерът, който отговаря за съдебната реформа, ще е министърът по външната ни политика. Това не е много логично, освен ако не правим съдебна реформа за пред чужденците“, коментира той.

Според него който и да е министър не може да направи нужната съдебна реформа, защото правителството не знае какво се случва в системата, няма воля и не се е отърсило от страха.

"Промените в МС трябва да са генерални, а не персонални“, обобщи Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase