fallback
Общ преглед

Органите на реда арестуваха мъж при задния вход на Партийния дом. Причината за задържането на демонстранта все още не е ясна, но полицай бе замерян с яйца.

В 8.00 часа стартираха няколко различни демонстрации, а хората започнаха да се събират на площад "Независимост" още преди обявения за протеста час. Районът е със засилено полицейско присъствие. Депутатите се опитват да влязат в сградата за първия си работен ден през задния вход.

Демонстранти се опитват да пробият полицаите и да стигнат до депутатите. Полицаи искат подкрепление, заради нарастващото напрежение. Хвърчат бутилки с минерална вода и яйца.

Целият район около бившия партиен дом, който от днес е новото работно място на депутаите е отцепен от служителите на реда. 

Палатките в триъгълника на властта остават. 

Полицаите "Антиконфликт" са със шлемове и предпазни щитове, след като вчера от СДВР предупредиха, че се очакват провокации и опити за ескалиране на напрежението от страна на протестиращите. Към 8:15 площадът пред БНБ е изпълнен с протестиращи, които скандират "Оставка" и към тях продължават да се присъединяват още недповолни от властта.

Общ преглед

За разлика от предишната сграда, в която заседаваха депутатите, където влизаха през централния вход, достъпът до бившия партиен дом става през три входа.

Десетата сесия на парламента се очаква да бъде открита точно в 09.00 часа с химна на републиката и на ЕС в присъствието на депутатите, министрите и президента. Управляващите имат за задача да съберат 120 гласа за нова конституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

261

Анонимен

преди 3 години

нагли бройлери,заслужават само едно - да нахранят черепа.

260

Гост

преди 3 години

Хайде сега, "юначке", ти си този, който говориш за сопата....

259

До гост

преди 3 години

Ами вземай тоягата и започвай да биеш, какво чакаш " юнако"?

fallback