Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от ДПС.

От движението са и против свикването на Велико народно събрание.

Oще по темата


"Проектът се отрича от общочовешките ценности - свобода, мир, хуманизъм, равенство,справедливост и търпимост. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него проектът за нов основен закон е поредният удар срещу демокрацията и държавността.

Карадайъ призова всички политически сили да подходят с необходимата отговорност към предложението на управляващата партия.

„Новата Конституция трябва да се приеме като нов обществен договор, след спокойни дебати, в нормално политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданите, както и на академичното общество“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

340

свобода

преди 3 години

До турски вилаетТогава се учехме в чужбина и се връщахме обратно заедно с чужденци - специалисти

339

ma4enik

преди 3 години

Благодаря господин Председател.Наистина,ако бяхте приели предложеният проект за Конституция на Република България щях искренно да се разочоровам. Действащата Конституция не е цвете за мирисане, но при сегашните политически условия, участието на фашисти във властта и парламента ще ще създаде условия за още по-несправедлива Конституция.От тук, като гражданин на РБългария смея да предложа проект за чл.1 от Новата Конституция: Чл1.България е демократична, правова, социална, светска Република.Точка..

338

Хаферим!

преди 3 години

До турски вилаетДОЙДОХА ЛИ НАШИТЕ!?!

fallback