Снимка: БГНЕС
fallback

СДС внесе предложение до главния архитект на София Здравко Здравков за изграждане на монумент за жертвите на атентата в църквата "Света Неделя", съобщиха от партията.

От там отчитат, че идеята за това се е родила още през февруари, но поради кризата с коронавируса действията по тази идея бяха отложени. "Днес ние отново я възобновяваме и се надяваме тя да намери своето място в новия проект на площад "Света Неделя", отчитат от СДС.

Oще по темата
"Кървавият терористичен акт, извършен от дейци на Българската комунистическа партия, е най-големият на територията на България и един от най-големите в Европа. Загиналите са над 134 души, сред които висши военни и депутати, а ранените са над 500. Към настоящия момент за този трагичен и срамен ден в нашата история напомня само малка каменна плоча, вградена във фасадата на храма.

Идеята на нашето предложение е плочата да съдържа имената на жертвите на атентата, да бъде разположена върху нисък постамент и с подходящ наклон, така че текстовете да са визуално достъпни при пешеходно преминаване. Този кървав атентат, който написа една от най-черните страници не само в България, но и в Европа, трябва да бъде помнен от поколенията и плочата да се постави на видимо място за столичани и гостите на София", пишат в своето писмо до Здравков от партията.

Според хората от СДС подобен монумент може да бъде интегриран в цялостния проект за площадното пространство, така че от една страна да е важен и разпознаваем елемент, а от друга - да не нарушава основните концепции и идеи на проекта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

ИСТИНАТА БОЛИ , НО

преди 3 години

Защо мълчите, внучета и правнучета на просташкия преход на просташкия комунизъм, че сте седнали да ни поучавате, сополанковци, комунистически ***. заровете си тиквите в пясъка като щрауса и замълчете. Деца на изверги, деца на убийци !

59

СКОРПИОН !

преди 3 години

КОМУНИСТИТЕ СЕ ФАШИСТИ И ФАШИСТИТЕ КОМУНИСТИ ! Тава е неоспорим факт!!! ДНЕС . БГ

58

СКОРПИОН!

преди 3 години

До крушка с опашка 25. Много филми си гледал, и си чел историята, както дявола евангелието, /нали всички комунисти сте атеисти / ако изобщо си чел. Червената круша и ти нейната опашка! Кой ще отрече, че комунистите хранеха прасета с човешки трупове, както никой по света не го е правил, сополанко! Бяха построени 86 на брой лагери на смъртта, и бяха избити над 60 000 невинни български граждани! Комунистите са фашисти и фашистите са комунисти, няма разлика!За това БКП е забранена със закон!

fallback