Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

След провала на извънредното заседание на НС поради липсата на кворум, червената шефка Корнелия Нинова оцени, че ГЕРБ и мнозинството са си направили ритуално самоубийство днес от страх.

"Да имаш мнозинство и да можеш да вземеш всички решения и да не го направиш показва само едно – страх от въпросите на опозицията, страх от протеста, страх от истината", отсече тя.

Според нея днес нагледно се е видяло как се руши държавност и как се крадат пари.

"Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да стане само чрез актуализацията на бюджета в парламента. Искаме прозрачност и борба с корупцията. В момента няма никой в държава, който да знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, колко е излишъкът, колко са кредитите, кога ще се връщат и при какви условия“, скочи Нинова.

Oще по темата
По нейни разчети за месец премиерът е раздал над 2 милиарда лева без план, без критерий, без оценка на кого ще помогнат, как ще стабилизират икономиката и как ще стигнат до хората.

Според нея през последния месец Борисов си купува лично оцеляване.

"Печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета и днешните действия на управляващите доказват това, защото ако държаха на държавността, той щеше да дойде и да отчете", обвини още соцлидерката.

Нинова настоя, че БСП настоява за разделение на властите и парламентарен контрол.

"Вместо това имаме поредно доказателство за диктатура в държавата, едни човек, който за пореден път решава съдбата на милиони хора. Борисов твърдеше преди седмица, че те трябва да останат на власт и парламентът да работи, защото той е нужен да приема закони и мерки в помощ за борбата с коронавируса. Оправданието, че парламентът трябва да работи, днес се показа като лъжа, те не искат институцията да работи“, упрекна тя управляващите.

Според нея наред с икономическата и социалната криза, която ще се задълбочи през есента и политическата криза, от днес вече сме и в институционална криза, след като мнозинството бламира парламента и не даде възможност на институцията да си свърши работата.

"Държавата е парализирана и единственият изход е оставка на правителството, разпускане на парламента и избори", за пореден път призова Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

Нека взимат пример.Нека всички задружно начело с госпожата си направят харакири като толкова искат да направят добро за държавата това ще бъде най-големия принос за страната ни и ще бъде много достойно и запомнящо се.Мисля,че може да ги канонизираме за светци.

90

До99

преди 3 години

Аз не знам как точно Мутрата си представя да продължи да господарства?Очевидно голяма част от хората не го понасят. Няма значение дали са 65, 58 или 49%.0#####################Как изчисли ,че два файтона платени са 49%

89

Анонимен

преди 3 години

Аз не знам как точно Мутрата си представя да продължи да господарства?Очевидно голяма част от хората не го понасят. Няма значение дали са 65, 58 или 49%.

fallback