Снимка: Прессекретариат на президента
fallback

България има много талантливи и умни деца. Тези грамотни млади хора ще съградят България, за която всички мечтаем - империя не на територията, а на духа и културата, както ни завещаха дедите ни. Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова снощи на откриването на изложба с творби на участниците в Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ", цитирана от прессекретариата на президента.

Във форума, който се провежда за пореден път под патронажа на вицепрезидента, са участвали деца и младежи от цяла България и от българските общности зад граница.

"Младите хора днес негодуват и са по площадите, защото искат промяна. Те не се борят за власт, а за родината, която им дава перспектива да останат тук, а не да работят за просперитета за чужди държави. Нека младите да ни покажат как трябва да се развиваме оттук нататък. Разчитам на тях", изтъкнала Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е определила форума като здрава нишка, която събира всички българи, независимо в кой край на света се намират.

"Стъпиш ли на земята на Велики Преслав, чувстваш невероятна енергия, която нашепва за златни векове и за много слава и гордост. С форума "Велики Преслав - история на цял един ден народ" предавате на следващите поколения гордостта, че си българин, разказвате чудесната приказка за България", е посочила вицепрезидентът.


"Историята ни сочи, че от кризите излизаме по-силни заедно. Ние всички сме част от едно общество и то ще успее само ако е заедно", завършила приветствието си вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 3 години

Тактиката на БКП - нееее, най-младите от онези, които някога са се ползвали от параграфите за предимства, днес са на 48-49 г.Българите под 48 г. не могат да си представят какво значи да си отличник и да гледаш жално-милно списъците с приетите в елитните езикови гимназии или в най-хубавите специалности в университета, и да виждаш, че ти не си приет въпреки високия си успех, а някакви човечета с тройки и четворки влизат още на първото класиране.Тези същите продължават да са с предимства и днес.

90

Анонимен

преди 3 години

Пълни простотии. Идваме сами на този свят и сами си отиваме. Съмнявам се, че другарката Йотова ще ме придружи в прехода ми към отвъдното.Тогава защо ли си мисли, че докато съм на тази земя ми пука какво става с нея и подобните и? Всеки да се спасява поединично.

89

... разбрахме, че

преди 3 години

е приет в АОНСУ, пак по някаква линия за работници под 30 г., членове на БКП.С кой акъл се налагаше правилото, че такива трябва да станат след време ръководни кадри?! Защо,защо не се практикуваше най-логичното - след кандидатстудентските изпити класирането да става само по успех, а на конкурсите за постъпване на работа, класацията да бъде най-напред според успеха от дипломата, а след това да се проведе изпит, като задължително да има анонимен писмен?Защо БКП с такава стръв ощетяваше кадърните?

fallback