Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП напусна заседанието на парламента след скандал и пореден ден на скандирания "Оставка". Депутатът от БСП Стоян Мирчев бе наказан, защото от парламентарната трибуна нарече премиера Борисов "страхливец" и мишка".

"Имаше напрежение и бях наказан. Наказанията са различни, но за мен това е без значение. Този парламент е изчерпан. Щом Цвета Караянчева не допуска обидни думи, тя е в роля, в която може да мобилизира своите депутати и да накаже премиера като свали доверие от неговия кабинет", обясни Стоян Мирчев в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че за 10 години управление на ГЕРБ рейтингът на парламента намалява стремглаво. И подчерта, че  за това време България е на дъното на всички положителни класации и в челото на всички отрицателни такива.

Запитан защо БСП не успява да влезе в управлението вече толкова години, Мирчев отговори, че социалистите са допускали грешки и трябва да изкупят своята вина към българското общество.

"От 3,5 години говорим за проблемите и се оказа, че сме уцелили правилната линия. Протестите са срещу тези безумия. В този протест има хора от целия политически спектър, които имат различни искания. Различни хора опитват да яхнат протеста, но той няма изявени лидери", коментира още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

За него не е толкова важно състоянието на БСП и дали е готова да управлява. Проблемът в България пък не бил в Конституцията. Според Мирчев проблемът не е в количеството пари, които управляващите отпускат, а в тяхното използване. Социалистът е на мнение, че се предлагат неизпълними мерки.

"Не знаем какви са тези мазнинки. Г-н Борисов раздава едни пари и ги нарича мазнинки. Това е типичен пример за диктатура. Септември ще дойдат социалните и икономически протести, които ще са много по-мощни", завърши събеседникът в студиото на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase