Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Пореден ден на протести в страната, а исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството.
Oще по темата


Всеки реваншизъм води до следващ реваншизъм, трябва да се научим да преговаряме. Бих посъветвал да се изговарят много неща. В момента това не са сериозни протести, има и много човешки страсти. Амбициите са нещо нормално. В българската политика трябва да се стараем да събираме, а не постоянно да разделяме. Това каза за "Денят ON AIR" главният секретар на СДС Илия Лазаров.

По думите му в сегашните протести има и доста ниски страсти.

"Има и млади хора, които искат да живеят както техните колеги в западните университети. Трябва да има смяна на модела на управление", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Според Лазаров вицепрезидентската институция е напълно излишна.

"Президентът трябва да е консенсусна фигура, да се избира от парламента с 2/3, обикновено тогава се избират такива фигури", допълни събеседникът и подчерта: "В парламента в момента има дефицит на юристи. В парламентарната правна комисия в момента половината не са юристи".

"Най-нормалното е ГЕРБ да си изкара мандата. Лично решение на Румен Радев е дали да си подаде оставката и да стане водач на протеста, имаше доста ходове, които той можеше да изиграе. Ролята на Че Гевара не е най-подходящата за един президент в началото на 21 век", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 3 години

След като взел властта Фидел извикал Ернесто Че и го попитал: Ти икономист ли беше? - Не, аз съм комунист. - Нищо, аз те назначавам за министър на банките. След ивестно време Че го засърбяла крастата и заминал за Африка да мъти водата. Там и намерил края си.

45

до 54

преди 3 години

Лично аз не познавам седесар функционер, който да не е бил зъл кариерист.Вероятно в края пишете за наивниците, които като патета тръгват след всеки по-голям, който засенчва погледа им.

44

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 49Някои наистина бяха с досиета и бяха или подставени лица или пък набързо се бяха пребоядисали. Нали помниш, че на партията на Николай Василев бяха сложили един нелицеприятен псевдоним - "г/зомийницата", защото там се бяха набутали не един и двама доскорошни БКП-активисти, в желанието си и при новите условия да просперират по партийна линия.Но това бяха само една малка част от седесарите - най-кресливата част. Останалите искрено вярваха, че полагат усилия за доброто на България

fallback