Снимка: БГНЕС
fallback

Извършените промени в кабинета и смяната на министрите дават ясна заявка, че правителството ще се опита в сегашната си конфигурация да завърши своя мандат. Втората заявка е, че премиерът Бойко Борисов ще остане начело на кабинета, смята Боряна Димитрова, социолог и управител на Алфа Рисърч.

“От  гледна точка на протестиращите управляващите ясно си дадоха сметка, че без съществени промени не биха могли да продължат да управляват. Независимо дали искат или не, това ги принуди да направят ремонт на кабинета, за да продължат своя мандат - това е първата голяма победата на протестите”, коментира тя.

Според нея ходовете на правителството са да се търсят минимални промени, а не нови силни политически фигури, които да променят вътрешната структура.

Тя обясни, че сред протестиращите има различни групи, но се оформят две основни крила - едно по-умерено, което иска мирни протести, които да са по-дълги, но умерени, и друго, което иска по-кратък протест, но силно радикализиран.

Според нея промените няма да удовлетворят по-радикалното крило на протестиращите, а за избирателите на управляващата партия те ще се окажат като цяло удовлетворителни, защото се запазва основната фигура, Бойко Борисов, и не се стига до служебно правителство.

“В кризи като настоящата - имаме и социална, и политическа, и гражданска криза - единственият изход е избори и промяна на политическото представителство”.

Целия разговор гледайте на сайта на Bloombeg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 3 години

Абе, смотани, я вижте държавата ни на кое място е по БВП, бе. След нас са само държави от третия свят. Не ви ли е срам от чужденците, бе? И ще ми говорите какво Боко бил направил за държавата. Да, направил е да сме на дъното на всички класации.

114

Анонимен

преди 3 години

заедно да изметем недоразумението мухобойко

113

ПроСоТо

преди 3 години

До МммСмешник! За разлика от теб, мен никой не ме е назначавал никъде! Да не забравиш. Събота! Митинг на здравите сили на Партията! Ако си активен, другарите могат и да те забележат, пък току виж те назначили някъде, когато Румен Юмручето състави служебен кабинет!

fallback