Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гласуването на министерските оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова и изборът на заместниците им в пленарната зала вероятно ще залегне като извънредна точка в петъчното заседание.

Още по темата

Обявените днес промени в правителството най-вероятно ще бъдат обсъдени като извънредна точка от депутатите в петък.

Проектът на решението, с което се правят персонални промени в кабинета, вече е в деловодството на НС.

С него премиерът предлага депутатите да освободят от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase