Снимка: БГНЕС
fallback

"Студеният резерв" ще се възлага и то само при необходимост на държавната ТЕЦ "Марица Изток", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова в парламента.

Oще по темата
Тя беше пратена от премиера да информира депутатите за решението на МС.

Според нея по този начин се гарантира електроенергийната сигурност на станата.
 
Във вторник регионалната комисия в Народното събрание одобри промените, касаещи "студения резерв". Законопроектът е внесен от депутати от парламентарните групи на коалиционните партньори ГЕРБ - ОП.

След гласуването в пленарната зала министърът на енергетиката ще има правото да отпуска този резерв към държавната централа.

Това ще става по ред, определен в Закона за енергетиката. Промените ще са в сила до пълната либерализация на пазара на електрическа енергия в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Мега миньор

преди 3 години

Да ...най вероятно ще ни затворят...говоря за рудниците. И тогава всички ,които си мислят,че този незначителна,на фона на другите евро държави,централа,видиш ли замърсявала,ще разберат какво значи тя за клетата ни държава. Да газа идва...пуска се и на ви r n b. Двойно по скъп ток и зависимост от кой ли не. Честито. А 100 000 човека пряко и косвено свързани с предприятието...кучета ги яли.

54

най-скъп ток +

преди 3 години

За 2009 година ТЕЦ Марица Изток 2 е на второ място по замърсяване на въздуха сред предприятията в Европейския съюз по данни на Европейската агенция по околната среда. Размерът на щетите се оценява между 1,4 и 3,3 млрд. евро

53

Анонимен

преди 3 години

Г-жа Петкова отвори фабриката за лъжи. Сайтът изостава в информираността си, но ще навакса.От нас в аванс:1. МИ2 няма условия за нулев старт без външно електрозахранване! Това, че имала три нива на напрежение, не я прави "гарант" за каквото и да е.2. Самата МИ2 миналата година честно си призна, че не може да изпълнява условията по поддържането на "студен резерв" поради технически и финансови проблеми. ТЕЦ "Варна" пропусна да си признае, че изобщо не може да работи.3. Утре тя си отива...

fallback