Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Арестът на бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов заради спирането на тока в метрото разбуни духовете. Тази сутрин на брифинг от СДВР официално потвърдиха, че той е единият от двамата задържани, а шефът на СДВР Георги Хаджиев заяви, че подобни действия не кореспондират с демократичните ценности на протестиращите, като се има предвид общественото положение на Спасов.

Oще по темата
"Органите на реда първоначално отказваха да потвърдят информацията за задържането на Минчо Спасов и Светослав Трайков в Първо РПУ. Искам да заявя, че всички имаме конституционни и граждански права – всеки има право на адвокатска защита от момента на задържането му, заяви пред БНР Настимир Ананиев, лидер на партия "Волт" и бивш депутат, който е част от участниците в антиправителствените протести.

"За съжаление това не бе предоставено вчера нито на Минчо Спасов, нито на Светослав Трайков, който часове по-късно разбрахме, че е задържан. За това ни съобщи г-жа Татяна Дончева", отбеляза Ананиев.

Той допълни, че са изминали часове от предполагаемите действия срещу столичното метро и задържането на двамата.

"А всъщност причините за задържането не са ясни и от изказването на г-н Спасов стана ясно, че не пише какви са те. Но тук най-бруталното нещо е нарушаването на гражданските и конституционните права, защото тези хора имаха протестиращите зад гърба си. Но какво се случва с един обикновен гражданин, когато той е арестуван?!", запита Ананиев.

Според него своеволията, по думите му, на органите на реда повдигат отново въпроса за оставката на вътрешния министър Младен Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Щерю

преди 3 години

Минчо Спасов пак добре, че не е свалил някой самолет - ами спрял тока в метрото. Откачени партизани...

89

Анонимен

преди 3 години

Тоя терорист кога мадридския измамник правеше заменките не протестираше. Кога крадяха с ДПС и БСП, пак си траеше. Кога царчето се оправи за 800 дни, пак си траеше, Сега като почнаха да ги вкарват по затворите протестира. *** да му лепнат няколко годинки и на тия с него като организирана престъпна група.

88

Анонимен

преди 3 години

Какви права бе, аланкоолу? Защо не го направи в САЩ,че да видиш права! Ами ако със същия довод,беше оставил една торба с експлозиви? А?За екстремизъм или саботаж трябва да отговаряш,Ти.. жалко човече!!! Права му се дощели....

fallback