fallback

Средствата за България в новия бюджет на ЕС и пакета "Следващо поколение" са близо 29 милиарда евро, обяви премиерът Бойко Борисов в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Той публикува видео минути след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за парите на ЕС до 2027 година.

Oще по темата
"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", заяви премиерът. По думите му накрая всички са си стиснали ръцете и са се поздравили в 7 без 20 българско време.

Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов.

"Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финасова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет", заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период.

200 милиона евро от договорените пари за нашата страна са специално за изоставащите райони, което е отбелязано в т. 67 на споразумението.

9 милиарда евро ще са средствата по кохезионните фондове, което е близо 800 милиона евро повече от настоящето, посочи още премиерът. По думите му това е "изключително важно за постигането на основните ни цели – конкурентноспособност, растеж и заетост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

620

Анонимен

преди 3 години

Българи опичайте си акъла!Ще има много да връща,т българите, след усвояването евро парите.

619

Анонимен

преди 3 години

Добре ясно си отишъл да договориш колко ще откраднеш ами поне си намери някои заместник които да договори малко пари и за народа ти .

618

Иван

преди 3 години

това си е за диагноза, не за обсъждане...

fallback