Наричат я "плодът на дълголетието". Смокинята, която скоро ще бере с удоволствие, засища, дава енергия на тялото и поддържа работата на мозъка.
Хранителен състав:
В 100 грама пресни смокини има 74 ккал, докато в сушените - 250 ккал. Те са богати на фибри, витамините В и К, както и минерали като желязо, калций, натрий, фосфор и магнезий.
Важно е да знаете, че не бива да прекалявате със сушените смокини, зщаото имат висок гликемичен индекс - 61. В сравнение с много други плодове и зеленчуци, смокините съдържат голямо количество фибри, като само в една има препоръчителния дневен прием.
И тъй като тепърва предстои да похапваме смокини, може да изпробваме една рецепта за сладко с тях. Все пак то е много по-хубаво от сушения плод.
Ето и необходимите продукти:
- 1 кг добре узрели смокини;
- 1 кг захар;
- 20 мл вода;
- 1 чаена лъжица лимонена киселина.
Всички продукти за тази рецепта ще откриете ТУК. А как да приготвите сладкото, четете в Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
Надя
преди 3 годиниДо До 3Ако се приготвя с желираща захар ,лим.киселина не се слага .
4
До 3
преди 3 годиниПропусната е една нула. От 200 мл. вода и 1 кг. захар става много сгъстен сироп. Слагам 3 кг. добре узрели смокини. В горещия сироп плодовете пускат сока си и после се вари, докато пуснеш капка в чаша със студена вода и капката не се разлее. Другият вариант без вода е да наръсиш със захарта изчистените смокини и да ги свариш след 2-3 часа. Без лимонена киселина не минава. Не ми е известно ако нахакаш захар и този сладък плод 1:1 каква сладка отрова ще се получи
3
Име
преди 3 годинитова май е рецептата за захарно петле