Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Oще по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Българин

преди 3 години

То имало, имало, но такова недоразумение като президента Радев-не е имало! Явно важи поговорката-когато Господ е давал мозък на човеците-военните за били на занятие! Откак е на власт, непрекъснато отправя нападки, без да предлага нещо друго по-смислено! Не одобрявам много от нещата на правителствато на ГЕРБ, особено в състава на висшите постове-повечето министри са не на мястото си! Но кой друг-БСП, Мая, Слави, Марешки, Атанасов, Иванов и т.н. и т.н. Да ама не-НЕ СТАВАТ!!!!!

139

Анонимен

преди 3 години

Пишете, пишете, ще си изкарате малко парички за биричка от бате ви Бойко.

138

Анонимен

преди 3 години

Христо Иванов премиер.

fallback