Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Два протеста протичат в центъра на София. За втора вечер пред президентството се събраха привърженици на Румен Радев. И тази вечер Радев излезе пред хората и изнесе 10-минутна реч.

Още по темата
"Радвам се, че отново сме заедно. Няма сила, която да ни спре - стига да сме непреклонни. Няма да повторим грешката от 2013 г. и да се делим. Няма да допуснем да се използва етническата карта. Свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, а да защитим свободата си. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване", заяви президенът.

В същото време на 100-ина метра - от страната на Министерски съвет се събраха поддръжници на ГЕРБ. Очакванията са да се съберат над 10 000 техни симпатизанти, начело с народните представители.

"Искаме да се чуе различния глас. Това не е контрапротест, това е митинг в подкрепа на правителството, което води европейска политика. Президентът Радев цели служебно правителство, с което да ни извади от ERM-2. Три години правителството работи за повишаването на доходите, намали безработицата, сега се справя с безпрецедентната криза", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар