Общ преглед
Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Коментари Напиши коментар

461

Буден!

преди 4 седмици

До Анонимен 456. Оставка за Радев, байряктаря-водач, на не осъзнатата сбирщина метежници на площада. Оставка за метежника Радев. Червения превратаджия. 09.09.1944г

460

СКОРПИОН !

преди 4 седмици

Продължение 2! До 458! Какво си мисли Радев, че е недосегаем, че е "бог", че не може да бъде разследван! Да призоваваш народа на бунт и безредици, това не се ли нарича демонстрация на сила! Как мислиш " Анонимен " ? Да използвам твоя израз " бумберанг", това не е ли в последствие от снимките, направени в спалнята на г-н Борисов, чиста гавра с личността му! Радев като военен знае,че когато има атака, има и контра атака! Има една хубава поговорка:" Каквото е почукало, такова се обадило!" ...

459

Анонимен

преди 4 седмици

До 458! 1. Ти анонимен, на кой полюс си, на северния, изглежда че си там, защото мозъчните ти клетки са охладени! Г-н Борисов не е провокирал нито умен, нито глупав обиск в президентството! За това си има служби, за разследване! Да си припомним призива на президента: " Корупцията да се започне от високите етажи на властта!" На кой етаж се намира "другаря" Радев, кои са хората които се разследват, приближени до него! Какво си мисли Радев, че е недосегаем, че е " бог ", че не може да...