fallback

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не е редно да има отново заповед за затваряне на хората по домовете им. По думите му трябва да се пазим от COVID-19, но не и да спираме с работата. Борисов каза още, че лошите последици тепърва предстоят, особено в икономически план.

Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков заяви пред "Денят ON AIR", че икономиката на България е зависима от много фактори.

Oще по темата
"Икономическата вълна на тази ситуация предстои. Обвързани сме с чуждите икономики. Ако потреблението в Европа спадне, това ще ни се отрази. Ние сме свикнали да живеем в криза, тя ни накара да сме по-пестеливи. Докато другите европейци не са свикнали. Те тепърва ще свиват потреблението си", обясни той.

Според депутата от ГЕРБ противоепидемичните мерки не трябва да се затягат, въпреки ежедневните рекорди, които регистрираме в броя на заразените с COVID-19.

"Ситуацията е такава каквато е. Въпрос на самосъзнание е как ще я преживеем. Мерките бяха своевременни и адекватни, въпреки че не бяха строги. Те имаха за цел да спрат разпространението на вируса. После обаче се разбра, че това не е пандемия, която ще отшуми след няколко месеца. Оказа се, че ще си живеем с вируса. За това няма как мерките да останат в дългосрочен план - заради икономиката, психическото и физическото състояние на хората", обясни Сираков пред Bulgaria ON AIR.

"При пети вот на недоверие в рамките на 4 години не се притеснявам. От БСП не си вярват. Вотът на недоверие е аритметическа сметка какво ще се случи в зала - дали ще имаш подкрепата този вот да мине или не. Те знаят, че нямат тази подкрепа в зала и знаят, че няма да мине. 4 вота са внасяни преди и те не са минали. ГЕРБ води на БСП с над 15%, според социологическите агенции. И БСП го знаят", заяви народният представител от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

трогнат до сълзи

преди 4 години

Трябва ежеминутно , ежесекундно да благодарим на партия ГЕрП че ни изведе едни гърди пред другите европейци - свикна ни да живеем в криза , а горките европейци -не !

5

Хемус

преди 4 години

Тази зима на много хора ще им е последна,ще съжаляват,че ги излъгаха с небивалици!Ще видите как ще се върнете тридесет години назад!Един съвет,пригответе си павета,задава се анархия!Дотогава съм на море и бира

4

Анонимен

преди 4 години

Има криза на глупостта евала наЛукашенко, ако имате да речем Ковид-19 и някаква друга болест ще ви лекуват от Ковид-19 за другата болест кучета ви яли и някрая и ще *** от съпътстващото заболяване, което не са лекували.

fallback