БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица, обяви лидерът на партията  Корнелия Нинова. "Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ", заяви Нинова.

Още по темата
Ако сме нямали основания за предните вотове на недоверие, какво да кажем сега. Всеки ден гражданите се будят с корупционни скандали. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Явор Божанков.

По думите му вотът бил повод и тема социалистите да кажат, че проблемите не намаляват, а се увеличават.

"България се управлява на извънредни брифинги", заяви той. Според Божанков идва криза и ще бъде все по-трудно.

"Какво означава "пропуснати" данъци за 700 млн. лева. Стигнахме до извода, че нещата не стават по-добре. Българите стават по-бедни, а някой друг на техен гръб става по-богат", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Не виждам кой знае какво напрежение между управляващите и другите групи в зала. И тук ще излезе истината наяве, смята социалистът.

"Кой ще бъде охраняван, зависи от изпълнителната власт, МВР и ДАНС. Днес НСО може би целенасочено се вкарва в скандали. Очевидно тук има по-дълбок процес. Държавността се руши със скандал всеки ден, но вярвам, че всичко може да бъде поправено", подчерта още Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase