Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради неспазването на противоепидемичните мерки РЗИ глови депутати.

Представители на здравните органи влязоха с констативни протоколи в Народното събрание и наложиха санкции на отделните парламентарни групи. От Обединени патриоти глобените са 3-ма, от ГЕРБ – 6, а от "Атака" е санкциониран Павел Шопов.

Oще по темата

Красимир Велчев от ГЕРБ обясни, че санкционираните са си подписали актовете.

„Не знам каква е стойността. Те ще определят стойността на глобата. Поименно не мога да кажа, но 6 човека са провинилите се.  Те подписват. След това могат и да обжалват, естествено. Всеки бърка! След като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността", коментира той.

Още в сряда шефката на НС Цвета Караянчева се закани, че ще сезира РЗИ за онези депутати, които не носят маските си  в пленарната зала. 

Общо 24 депутати без маски в сградата на Народното събрание са отнесли глоби от по 300 лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Тея проверяващите сигурно им реперят ташаците от страх, че да не ги набият тая вече някъде ... хеее хеее ... ще глобяваш ти депутати. Алоууу! Къде живейти вий бе! Това е БЪЛГАРИЯ!

6

300 лева

преди 3 години

Хахаха. Те са милионери. Уплашиха ги.

5

Анонимен

преди 3 години

Утре в петък има парламентарен контрол да видим министрите как ще се явят. Миналия петък за миг видях финансовия на трибуната голобрад. Но лично аз не искам да ги глобяват нито тях нито никой. Искам маските да отпаднат, защото от тях няма доказана полза. Хората ги носят от страх да не ги глобят, но се измориха, постоянно си пипат лицата, което е още по опасно за евентуална зараза. Дистанцията е по важна мярка.

fallback