Снимка: Pixabay
fallback

Депутатите от ГЕРБ предлагат комисията по хазарта да се трансформира в държавна агенция на подчинение на Министерския съвет.

Поправката е записана във внесени промени в Закона за хазарта.

Oще по темата

Въвеждат се специални изисквания към председателя на новата агенция, който вече еднолично ще издава и отнема лицензи за хазартна дейност и ще контролира дейностите.

Отнемат се и правомощията на министъра на финансите, който досега решаваше кой персонално ще регулира хазартния бизнес - тоест назначаваше членовете на комисията, на която беше принципал.

Друга промяна, която искат депутатите от ГЕРБ, е държавният Български спортен тотализатор да влезе и в бизнеса с организиране на онлайн игри в казино. Досега тотото нямаше право да получава такъв лиценз.

От ГЕРБ предвиждат още всички оператори на хазартни игри да са длъжни да предупреждават изрично клиентите си, че залаганията могат да се превърнат в зависимост, както и да предоставят информация за възможностите за терапия. Ще се прави и регистър на пристрастени към хазарта, които не трябва да бъдат допускани в игрални зали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

бай вълчо от хисаря

преди 3 години

До УжасБрато, когато нещо минава под някоя шапка/ напр.министерство,агенция и т.н. /,то краденето си е законо. Щото закона е такъв.Сега боса на МС е 9 на бистришките тигри пожарникар, ген-л,инж,доктор,бивш кмет и настоящ премиер Б.Б.Е, питай него за колко млн.лв. ще си цакат хазартните босове.

14

Ужас

преди 3 години

Държавен хазарт?! Къде го има това чудо? Е, сега вече ще падне яко крадене. А и Гешев има друга по-важна работа. Да лови разни старчоци с две дамаджани нелегална ракия и да ровичка приватизация преди 25 години. Ама, че държава...

13

Барба Ганьос

преди 3 години

Дайте ми Солунската митница (Софийското тото), пък ми гледайте сеира.

fallback