Снимка: Pixabay

Депутатите от ГЕРБ предлагат комисията по хазарта да се трансформира в държавна агенция на подчинение на Министерския съвет.

Поправката е записана във внесени промени в Закона за хазарта.

Още по темата

Въвеждат се специални изисквания към председателя на новата агенция, който вече еднолично ще издава и отнема лицензи за хазартна дейност и ще контролира дейностите.

Отнемат се и правомощията на министъра на финансите, който досега решаваше кой персонално ще регулира хазартния бизнес - тоест назначаваше членовете на комисията, на която беше принципал.

Друга промяна, която искат депутатите от ГЕРБ, е държавният Български спортен тотализатор да влезе и в бизнеса с организиране на онлайн игри в казино. Досега тотото нямаше право да получава такъв лиценз.

От ГЕРБ предвиждат още всички оператори на хазартни игри да са длъжни да предупреждават изрично клиентите си, че залаганията могат да се превърнат в зависимост, както и да предоставят информация за възможностите за терапия. Ще се прави и регистър на пристрастени към хазарта, които не трябва да бъдат допускани в игрални зали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase