Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза президентът Румен Радев на откриването на платформата на националната инициатива "Спортувай с президента".

Според него обездвижването сред младите хора в България се превръща във все по-значимо предизвикателство на нашето съвремие.

Спортът се свързва преди всичко с физическо развитие и младите хора в епохата на социалните мрежи и дроновете,все още не обръщат нужното внимание на спорта, отбеляза държавният глава.

Радев е убеден, че спортът е нещо повече от физическо развитие - развива бързина, концентрация, калява психиката и кове характер, дава самочувствие и утвърждава екипния дух, спомага за изкореняването на агресията.

Според него бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрии, но и подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще - да бъдат физически здрави и психически устойчиви.

„Това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот от най-ранна детска възраст, посочи Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза, че й се иска всички български деца да имат равен старт и равни възможности, независимо къде живеят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 3 години

Да де, ама той вече не може - натежа му ГЗ. Виж каква гуша заформя!

47

новата “инициатива”

преди 3 години

Спортувай с президента , завърти едно коремно !

46

Анонимен

преди 3 години

Много добро пожелание от президента, но при бедни родители, живеещи с пороците: алкохол, цигари и хазарт, няма как децата да са здрави, спортуващи и бъдещи качествени хора. Една от причините е и липсата на подоходно облагане, докъто богатите се сравняват кой е по-богат и си пишат списъци, някой едва свързват двата края и гледат децата си в нищета. Тая бедност ще се върне като бумеранг след няколко години.

fallback