Снимка: БГНЕС/архив
fallback

"Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка. Надявам се да бъде временно и след това да се забрави". Това каза бившият икономически министър Николай Василев пред Нова тв.

Oще по темата

Василев е на мнение, че в този момент не трябва да има промени в данъците. "България има една от най-простите, красиви и ефективни данъчни системи в света. Няма никаква причина нещо, което работи добре, да се разваля. Ресторантьорите направиха грешка. Те убедиха премиера, че това им е проблемът. Проблемът ще бъде по-слабият туристически сезон", коментира Василев.

Бившият министър на икономиката е категоричен, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен от бранша. По думите му в страните, в които има диференцирани ДДС ставки се създават условия за измами. Той смята, че плоският данък и данъкът от 10% за печалба са едни от най-големите постижения на прехода и по тях България е почти на първо място в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Николай

преди 3 години

До българин Какъв човек си ти, не разбираш от икономика, ама съдиш другите, явно си мижитурка.

31

българин

преди 3 години

До "Юпито" измислен "министър на финансите" при КРАДЕЦА САЛСКОБУРГОТСКИ! Др Борисов му е пределно ясно Че е минат! Друга му е идеята да клекне! Парламентарните наближават бе Василев! За това кляка! А теб юпито, Те запомних с глупостите Ти за "пицата"! -:) Ама и ти си един въздух под наляганееее!!! -:) Срам ме беше тогава Че си ми "министър"! Ама Те /ви изтраяхме !

30

Анонимен

преди 3 години

То грешка но.идват избори,нали виждате ,по високи заплати за полиция,военни,администрацията не се пипна ,нямат съкратени нямат уволнени ,нямат намалени заплати до като нас ни уволняват и съкръщават,а да не говорим за учителите,получават заплати без да работят 3 месеца,те работели онлайн ...цирк,идват избори

fallback