Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова предлага да бъде създаден икономически и социален щаб за управление на кризата, който да взема своевременни решения.

Oще по темата

„Икономическата и социална криза чука на вратата ни. Мерките – не казвам, че те са лоши, но те са малко, недостатъчни, некоординирани и защото в крайна сметка трябва един много по-сериозен орган да се занимава с това, което предстои в следващите месеци. Идеята е до лятото да имаме пълна икономическа хронограма какво ще правим оттук нататък тези месеци, защото показателите, независимо от  уверенията на управлението, са доста тревожни. Вчера излезе една статистика на ЕК, която казва, че за България ще има 10.6% спад в БВП. Това е може би една от най-големите стойности в целия ЕС. Макар че нашето Министерство на финансите говори за 3%, някакви съм свикнала да вярвам повече на европейските статистики“, коментира тя пред bTV.

Според нея в последните дни е проличало, че има разрив между председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и останалите в щаба.

Йотова изрази и недоумение защо на брифингите се съобщава статистика без, според нея, да се проследяват тенденциите в разпространението на заразата.

„Тази статистка показва, че ние не контролираме вируса – когато президентът преди два месеца каза че ни трябват повече тестове, за да контролираме тези процеси, беше наречен с обидни имена от министър-председателя“, добави тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Нищо ново

преди 3 години

Хайде, отвори се работа на гербаджийските ***. Тонката, Станджата, Калеко Алеко, Наблюдател и т.н. - всички на позиция. Щом Илияна Йотова е казала нещо (което си е вярно) цял ден трябва да се пишат п'ростотии.

38

Скептик

преди 3 години

Днес срещам един познат старец. Много съм зле. Що бе. Малката щерка теглила заем и не може да плаща. Сега ти ще го плащаш му викам. Е то след тези 3 + следващите 3 месеца ако има възстановяване, вече ще се търсят вземанията. Достатъчен е малък пик Октомври и всичко заминава по пързалката

37

Анонимен

преди 3 години

Поредният нескопосан опит на тази жена за да привлече внимание и да имитира дейност. Друго си беше шоуто, което ни показа, като се пльосна пред попа Гундяев. Защо не опита пак нещо такова!?

fallback