Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Никой друг нямаше да може да направи „Балкански поток." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов при инспекция на строежа на интерконектора България-Гърция заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

По думите му ЕС, САЩ, Русия и Турция са доволни по линия на изграждането на „Балкански поток“ и гръцката връзка за втечнен газ. "Това се дължи само на нас", каза Борисов.

Oще по темата

Той добави, че коронавирус пандемията е забавила малко строежа на интерконтектора с Гърция, но работата се наваксва, като отбеляза, че строежът на „Балкански поток върви“ по-бързо.

"Работата не е спряла, в срок сме. Този проект никога нямаше да стане, ако не бяхме ние. Въпреки пандемията и трудностите „Балкански поток“ върви доста бързо. Тръбите са докарани и разнесени по трасетата. Машините са тук и заваряват. Другата седмица ще пристигнат още машини. Успяхме с много усилия да върнем България и имаме най-доброто разположение на газовата карта в Европа. Успяхме с много почтеност и откритост към Запада и Изтока. На територията на България се съревноваваме от Гърция и Русия кой по-бързо ще построи газопровода. На Чирен направихме още една много мощна компресорна станция, за да можем в посока Сърбия, Унгария, Македония и Словения да изкараме над 22 - 23 до 25 млн. куб. м газ“, посочи той.

Никога не сме стояли по-добре на газовата карта на Европа, коментира Теменужка Петкова и добави, че са спазени всички европейски изисквания и правила.

Трасето на преносния газопровод "Балкански поток", който да свърже Турция и Сърбия, ще премине през 11 области в страната. Към края на април по газопровода са положени над 240 км тръби, което е половината от предвидените над 470 км. Очаква се "Балкански поток" да бъде завършен до края на годината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

444

Анонимен

преди 3 години

Браво Боко ти си велик!!!!! Браво Тикво!!!!!Но си за четвърти километър

443

Анонимен

преди 3 години

Нали точно Борисов спря Балкански поток ,явно не му бяха платили достатъчно -къде ще си ги носи тези пари на 2метра под земята ли -никой не е прокопсал от далавери но губи цяла България от просперитета

442

Анонимен

преди 3 години

Браво ! Путин ще остане доволен.

fallback