Снимка: Pixabay
fallback

Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ да изгради бензиностанции в цялата страна. Това предложение дойде от Министерството на финансите.

Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. 

Oще по темата

Целта е да се оптимизира управлението на задължителните резерви и да се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители.

Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 3 години

трябва да има държавни бензиностанции който иска зарежда който не иска не зарежда.И ще имам поносими цени на горивата.Не може нафтата на Лукойл да е с 70 стотинки по скъпа от тази на Марешки.Лук ойл са си страшни обирджии

119

с кола

преди 3 години

До !Аз зареждам на бензиностанция на Марешки и съм доволен страшно. Дори разхода е по-нисък.Качеството си е ОК.

118

Анонимен

преди 3 години

Големите транспортни фирми и сега си имат собствени резервоари за нафта.

fallback