Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Управлението на кризата в дните на пандемия пренареди рейтингите на водещите политици. За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиерът Бойко Борисов се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов. Това сочи проучване на "Алфа Рисърч“.
Oще по темата


Ситуацията е динамична и рейтингите сочат, че когато си имал "късмет" да си на върха на кризата, обикновено получаваш кредит на доверие, ако в този момент се провеждат избори. Това каза за "България сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

"Рейтингът на ген. Мутафчийски вече се използва от управляващите, дали той ще влезе в политиката - е друга тема. Аз лично се съмнявам. От тук нататък трябва да се покаже експертното лице, състезанието става по-рисково", посочи политическият психолог.

По думите ѝ в момента в ГЕРБ по-скоро би имало процеси на консолидация, отколкото на противопоставяне.

"Всички анализатори казват, че социалните политики ще са следваща писта на състезание. Когато човек направи отстъпки от някои принципи, ще бъде изправен пред отговорността да отговаря защо не го е направил за други сектори. Определено човекът, който комуникира всичко за управлението на кризата, е премиерът заедно с ген. Мутафчийски", обясни проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Дочев

преди 3 години

Платени тежко,кухи сондажници на човешкото мислене,пари правят в бедна България.Агенциите на които Борисов пълни за.....те,човек може да ги види и усети дори от Подуене! С парите на нископлатените работници и пенсионерите,герберите си правят предизборната манипулация върху ошашавените мои сънародници.Петстотин държ. и общин. чиновници,още толкова техни роднини,още толкова купени ***,ето ти "пълна" изборна победа.Така печели милиционерската партия по-вече от десет години! Бог да ни е на помощ!

41

Кьормеков

преди 3 години

Слез 13-ти май,подмазвачите на Борисов от "соц.агенции", сайтове,вестници ще изтрезнеят,Мутафа ще си отиде от където е дошел и нещата ще си дойдат на мястото.Предадената ни информация от т. нар. щаб във връзка с падемията от компетентният говорител,трябва ли Мустафата да го препоръча на Д.Тръмп,за да го вкара в политиката?Нямаме нужда от профсъюзни чиновници с генералски лампази. Един истински, натурален български генерал,родолюбец,е Румен Радев.Бог да пази генерала!

40

Михаил Семков

преди 3 години

Паникьорът генерал, който дължи кариерата си на ГЕРБ. Уникален екземпляр!

fallback