Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн по повод 75 години от края на Втората световна война, предава btv.

Двамата ще присъстват и на тържествена церемония по издигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа пред сградата на президентската институция. На събитието са поканени председателят на парламента, министър-председателят и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.
Oще по темата


Президентът заяви, че влизаме в нов етап от историята на Европа.

"Поклон пред паметта на всички загинали в името на Европа", каза той.

В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, има много компоненти - основните са здравният, социалният, икономическият, има вероятност всички тези фактори да преминат и към политическа криза, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да можем да излезем по-силни, по-сплотени, по-отговорни за нашето бъдеще и за нашите граждани, каза държавният глава, попитан кой е общият интерес пред страната ни.

В кратко обръщение на профила си в социалната мрежа Facebook по случай 9 май - Деня на Европа и Ден на победата, той призовава за общи усилия за промяна на Европейския съюз и той да стане по-близък до проблемите на хората и по-солидарен при кризи.

"Нека не забравяме и че мирът и стабилността не са даденост, нито върховенството на закона и демократичните свободи", отбеляза още президентът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

277

прецедент

преди 4 години

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн по повод 75 години от края на Втората световна война? ВСВ не беше ли свършила на 02.09.1945 г.?Просто питам.P.S. Тези двамата не събраха смелост да покажат истинската си същност и не се наведоха, както обикновено, пред ***!

276

Избирател

преди 4 години

Президентска република, двукамерен парламент, мажоритарно избрани депутати - 120, не повече.Образователен ценз, за да гласуваш - най-малко завършен 10-ти клас /това е задължително в момента/ и само този, който плаща данъци в България /и си ги е платил/, само той да има право да гласува.Другото е ГЕРБ,БСП, ДПС, Воля и т.н., което е едно и също.

275

Анонимен

преди 4 години

Да живе Българската комунистическа партия !

fallback