Снимка: МВнР
fallback

Втори самолет достави от Китай лекарства и предпазни средства, закупени от българското правителство след постигнатите договорености между премиера на Република България Бойко Борисов и премиера на Китайската Народна Република Ли Къцян. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство.

Доставката включва 156 800 предпазни маски и над 200 000 кутии медикаменти, необходими за болничното лечение съгласно международните протоколи за терапия на заболелите от COVID-19.

Доставката е реализирана на база на договор между Министерството на здравеопазването и китайска държавна фармацевтична компания със съдействието на Министерството на икономиката, на българското посолство в Пекин и на китайското посолство в София.

Полетът бе осъществен от самолет на авиокомпания „България Ер“ с командир капитан Витков. Средствата за полета бяха поети от Българската минно-геоложка камара.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 3 години

Никога не купувам стоки ако знам че са китайски. Ума не ми стига как може да се поръчват точно маски и медикаменти. Нашето производство за износ ли отива не мога да разбера.

47

До 46

преди 3 години

Да продължават тогава да си дават задните части на тези диваци, които се хранят с кучета и котки ли ? Дръпне ли си цивилизования свят бизнеса от там ще стане интересно за тях и да затворят границите за чумавите им туристи.

46

Анонимен

преди 3 години

49 Новината за Рамдесивир- а е буквално от вчера! Аз не очаквам управляващите да реагират на толкова пресни новини, но когато става въпрос за животи, трябва да се действа адекватно! Още повече когато не си голяма държава, само си представете каква опашка ще се извие, ако Рамдесивир наистина действа, както е потвърдило и самото Министерство на здравето и храните в САЩ, които никак лесно не издават лицензи за производството на който и да е медикамент! Хлорокина е доказателство за това

fallback