Снимка: БГНЕС
fallback

ВМРО предлага мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделския. Обмисля се и дали не трябва да се повиши, например да стане 80/20 или някакъв друг процент, заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов пред БНТ.

Нашите предложения са да направим така, че до октомври 2021 г. да бъдат разсрочени банковите и данъчните задължения на фирмите от най-засегнатите браншове - туризъм и транспорт, обясни още Ангелов.

Oще по темата

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Той отново напомни предложението на ВМРО държавата да гарантира ваучер за почивка на всеки работещ на трудов договор или самоосигуряващ се. Целта е българите да останат в България и това лято да е "българско лято".

Другото, което настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, каза Юлиан Ангелов.

Няма нужда държава да стои непрекъснато в извънредно положение, при положение, че може да се приемат конкретни законови мерки, категоричен е депутатът от ВМРО.

Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Новият капитализъм е: Държавата плаща на работниците, печалбите ги взема капиталиста.При новите мерки трябва 60 процента от печалбите и оборота да се връща в държавата. Държавата инвестира в бизнеса, трябва да получи дялове и акции от бизнеса.

10

Ельоменат

преди 3 години

Чиновник, крайно време е в България да се мине на електронно правителство и такива търтей като теб, които нищо не работят да се ориентират към друг бранш. Аз си бачкам на черно за себе си и даже детето ми взема детски и стипендия за социално слаб, а аз на частно си докарвам по 2 бона. Не можеш да ме накараш да плащам данъци за да хрантутя най голямата бюрокрация в света , която е на работа само за да преизбира ГЕРБ. Хайде у лево аз данъци и осигуровки в една фалирала държавата няма да плащам

9

Анонимен

преди 3 години

Тия се усетиха че няма да влезнат в власта ,но и тия от воля също...за герб да, но няма да е както сега,не е нужно да гълъби и алфи ,простичко много интересни избори се задават)

fallback