Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Парламентът ще се събере във вторник от 9.00 ч. Заседанието е свикано от шефката на НС Цвета Караянчева по искане на БСП.

Oще по темата

Единствената точка в дневния ред е изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от коронавируса и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки.

Това е вторият опит на левицата да изслуша премиера в парламента. Извънредно заседание беше свикано и на 21 април, но депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират и така пленарното заседание се провали поради липса на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Шикалкавене

преди 4 години

По конституция извънредно заседание на НС се свиква по искане на 20% от депутатите. Останалите не могат да отказват свикването. Пенда-Менда е икУнУмиЗД и може да не знае това изискване в ЗНС, но Ненков, който е зам.председател на ПГ на ГЕРБ, е юрист и би следвало да знае тази алинея. Опита се да шикалкави, но едно оплакване в ЕП и до Кьовеши ще го вразуми - и него, и неговите колеги от ГЕРБ.

59

Анонимен

преди 4 години

Е как ще го викат, 200 човека ще се събират да го слушат и после пак ще ходят да се тестват, Бойко през ден е по телевизията да отговоря въпроси

58

Анонимен

преди 4 години

Вераятно пак няма да се проведе по същоте причини, които обаче не важат за главатаря на бандата, той мож де се разхожда дето му скимне. И пак е разправял че можем да изнасяме защитни облекла нищо че за нашите медици няма достатъчно - справка броя на заразените

fallback