Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

Волен Сидеров - общински съветник в СОС и лидер на партия „Атака“, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка с големия медиен интерес.

След редовно призоваване в качеството му на обвиняем Сидеров не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Припомняме, че на 14 април стана известно, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с две обвинения, повдигнати му от Софийската районна прокуратура. Наложена му е парична гаранция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените епидемиологични мерки в извънредно положение. "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!", беше призивът на Сидеров.

Другото обвинение е, че противозаконно е попречил на орган на властта да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Образувано е и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха към прокурор и разследващ полицай в телевизионно предаване на 13 април. "Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!", заявил той.

Лидерът на „Атака“ е бил призован да се яви в сградата на СДВР, за да получи постановлението за привличането му като обвиняем. Вчера „на входа на СДВР-МВР е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“, обявиха от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

283

Анонимен

преди 4 години

Айде махайте я тази "статия" нали го намериха вече - сам се е предал.

282

Анонимен

преди 4 години

Сидер войвода ич не ме интересува. Понее:Основният въпрос е Цвю Цвюкарьо е успял да лепне по едно нано СеРеСе на сено вирусче та ни покаже дека они съ шляят га целио народ се крие от китайската кашлица като дявол от тамян или Б.Борисков от Радев

281

Червеният петел

преди 4 години

Другари мао се завьрна - културната революция е в ход - да ви е честито

fallback