Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките срещу разпространението на коронавируса са строги, но това е единственият начин да бъде избегнато по-голямо разпространение на заразата и ръст на жертвите.  Задачата ми е да ви опазя живи. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който инспектира строителството на на тунел "Железница".

Още по темата

„Ще започвам и ще свършвам с едно и също – спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Колкото и да ни мразят за това… на никой не му е приятно да си стои вкъщи. Всички производства, които могат да работят, работят. Тези, които не могат, ще ги компенсираме“, каза той.

Според него други лидери са се правели „на бабаити“ и са подценявали коронавируса, наричали са го“ грипче“, а сега „хилядите трупове ги слагат по найлонови чували, няма къде да ги погребат“.

„Сингапур за ден има толкова болни, колкото България за целия период“, отбеляза Борисов.

Масово се „тестира“ в много градове, стана ясно от думите му. У нас вече има около 20 000 от високо надеждните PCR тестове.

"Трябва да се спазва заповедта на министъра на здравеопазването и подкрепена от щаба. Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове", каза още той.

Премиерът похвали и строителите на тунела.

„Много съм доволен от напредъка, стотици хора работят, стотици семейства имат заплати. Ако е било лесно, да са го направили другите. Тази магистрала трябваше да е готова за олимпиадата в Гърция", припомни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase