Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

МВР шефът Младен Маринов призова хората да не тръгват с колите си към манастирите на Цветница и Великден.

„Ако аз имам църква в населеното място, не виждам защо трябва да отида до Гложенския манастир“, призна той.

Декларациите, които се представят от хората на КПП-та се администрират от служителите, част от тях се анализират и се проверява дали данните от тях отговорят на истината.

Oще по темата

„Това е част от контрола и където данните са неверни, се търси съответната отговорност. Но да не се получа така, че заради безотговорните, да трябва да затегнем мерките“, предупреди той.

Според него обаче по-големият проблем си остава събирането на много хора, които си ходят на гости.

„Притеснен съм от това, че хората продължават да се събират по къщите, да ядем да пием и да застрашим възрастните си родителите. Нека да избегнем тези масови трапези, защото така се застрашават хората. Един от първите случаи на заразени беше точно от такова фамилно събиране“, припомни Маринов.

Той призна, че има проблем със събирането на групи в ромските махали.

Според него хората от този етност са по-недисциплинирани.

Заради това той е разпоредил от утре целият личен състав на жандарменията да е натерен.

„Ще затегнем мерките и ще се засили полицейското присъствие, но става дума за огромен брой хора, всички полицаи са на работа, но те не стигат и не бива да стигаме дотам със сила да въвеждаме мерките“, каза министърът. 

А за деветимата полицаи, които са дали антитела при тестването за коронавирус, той обясни, че те са от различни структури -  някои са били на КПП, други са оперативни работници в районни управления.

„Не може да се направи анализ къде е по-опасно. Има и случаи, при които полицаите въпреки че имат защитни средства не ги ползват, но това е и от бързане, за да си свършат работата“, призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Честно

преди 4 години

То пък едни набожни българи.И след комунизма няма такива. Никога българинът не е вярвал в Бог,а след тая криза направо не знам кой ще ходи по църкви.

53

Анонимен

преди 4 години

Гешев защо не го е прибрал този?

52

se

преди 4 години

Къде да хукваме като големите градове са затворени за излизане.Единствено селата и малките населени места са свободни без пропуски и си ходят напред назад.Май забравят вече какво са разпоредили.

fallback