fallback

Депутатите ще останат без заплати за времето от 1 април до края на извънредното положение. Същевременно това породи поредната престрелка между президента Румен Радев и управляващите.

Президентът си изтърва нервите, заплатата за март отдавна съм я дарил за "Пирогов", 50 000 лева ще даря и на храм-паметника "Св. Ал. Невски", което ми е годишната заплата. Ние сме от 13 март в извънредно положение и смятам, че това за заплатите е нормално да важи оттогава, каза за "Денят ON AIR" депутатът и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

Oще по темата
Трудно е в момента да се направят мерки на всички в бизнеса. След корекцията и решението за осигуровките е много по-работеща мярката 60/40, смята той.

"Естествено, че ще има някой за когото да не стигне", посочи още Марешки за Bulgаria ON AIR.

По думите му разходите трябвало да се приоритизират, някои можело да бъдат отложени и парите да се прехвърлят за справяне с кризата.

"Няма как да се спаси безработицата, извънредното положение ще спре все някога, но с него икономическата криза няма да си отиде. Летният сезон е трудно да просъществува, това ще е голяма криза за българската икономика и бюджета", допълни депутатът.

Според него предстои голяма криза в БСП, защото това била умираща партия, която е вредна за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Нищо ново

преди 4 години

Бойко си си изтървава нервите, Марешки. Бойко, около когото все се усукваш за местенце край държавната баница. Вече започна да гони журналисти от брифинга - нещо, което един политик може да направи само ако има психични проблеми.А за БСП не се кахъри. Ще те видим теб къде ще си на следващите избори. Ще бъде сензация ако минеш 4-те процента.

17

Хм!

преди 4 години

Настъпващата икономическа криза не е внезапна. Тя се проявява вече няколко години с войни, мита, санкции, петролни борби, цени и пр. Върлуващата грипна вълна Ковид19 е само един катализатор, ускорител. Може би полезен в известен смисъл!

16

Корекция

преди 4 години

Бсп-то не е партия. Това е някакъв сбируток от тошовисто-носталгици, бивши лапачи партийни секретари, разни старчоци, които не знаят на кой свят са, пропаднали аутсайдери и отявлени фенове на Сесерето. А, че е умираща е повече от ясно. Логично за едно мъртвородено нещо...

fallback