Снимка: НС
fallback

Комисията по бюджет и финанси прие на второ четене промени в закона за държавния бюджет, съобщи БТА.

Предложенията на БСП бяха отхвърлени. Комисията одобри предложенията на управляващите, с известна редакция, с която отпада възможността да се търсят пари от Международния валутен фонд.

В средносрочната програма за емитиране на дълг от международните пазари се вдига лимитът от 8 млрд. евро на 10 милиарда евро, пише в одобреното предложение за промени в закона за държавния бюджет.

Рано е България да мисли за финансиране от Международния валутен фонд заради кризата с Covid-19, каза финансовият министър Владислав Горанов.

Финансовите пазари сега са волатилни и затова поисках възможност да се търсят не 2,2 млрд. лева заем, а десет милиарда лева. Помощ вече е потърсена от Европейската инвестиционна банка и от Банката за развитие на Съвета на Европа и е ангажиран ресурс, свързан с финансиране на европейските фондове, обясни финансовият министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

ББ може да даде кредит на България от 3-4 милярда ,не е проблем !

36

Ром'с

преди 4 години

Пари да взимаш от МВФ е все едно да взимаш заем от мафията или от лихварите или в по-лек вариант -бързите кредиты.

35

saki

преди 4 години

Не ми се струва нормално едно момче от квартал Сторгозия в Плевен, доскоро провинционален партиен кадър, да решава с лека ръка суми от млрд.лева. Няма такъв капацитет и никога не е имал. Нито е световно известен финансист, нито е заемал виш международен пост, нито е управлявал собствен бизнес за милиарди. Просто едно партийно момче от Плевен.

fallback