Снимка: Facebook
fallback

3 млн. лв. ще струва поддръжката и ремонта на малкия правителствен самолет "Фалкон" за 4 години. Това става ясно от обявена обществена поръчка на "Авиоотряд 28", пише "Монитор".

Авиационният оператор търси фирма, която да осигури техническото обслужване и ремонт на самолет "Фалкон" 2000 SN 123, опознавателен знак LZ-OOI. Участниците в конскура трябва да имат валиден лиценз за техническо обслужване на самолет "Фалкон" 2000. Също така кандидатите следва да имат реализиран минимален оборот в размер на 1 млн. лв. за последните три години, или от датата, на която е създадена фирмата и е започнала дейността си. Крайният срок за подаване на оферти е 20 май.

Oще по темата

В началото на декември миналата година правителството възложи на "Авиоотряд 28" да сключи договор за покупката и доставката на нов самолет. Причината бе поредица от инциденти с малкия самолет по време на полет с премиера Бойко Борисов. При последния от тях се наложи аварийно приземяване на "Фалкон"-ът заради отказа на навигационната система.

В края на февруари обаче правителството се отказа от покупката на самолет, а предвидените пари бяха преразпределени за спортни съоржения в Пловдив и Шумен, както и за строителството на физкултурни салони в училищата в цялата страна. Като една от причината за отказа бе нападките, че властта ще харчи пари за самолет.
"Не искам ние да купуваме самолет. Мъчно ми е за пилотите и екипажа, популизма вече е в риск за живота, не за нашия. След нас, който иска да купува. Чух всякакви идиоти да се изказват, че самолета бил готин”, коментира тогава премиерът Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

хампърцонян

преди 4 години

борисов по-изгодно е да продадеш самолета и да купиш велосипеди на едро ще ти излезе по- евтино и ще се отървеш от поддръжката

34

хампръцкомян

преди 4 години

борисов по-изгодно е да продадеш самолета и да купиш велосипеди на едро ще ти излезе по- евтино и ще се отървеш от поддръжката

33

Веско

преди 4 години

Странни коментари. Да го зарежат ли? Самолетите имат огромен ресурс при добра поддръжка, а 3 милиона за 4 години звучи съвсем нормално.

fallback