Снимка: БГНЕС
fallback

Българските граждани може да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност за изтекли. Това разпореди вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на ръководителите на всички български задгранични представители.

Oще по темата

Съответно по отношение на държавите, които дадат съгласие, България ще пропуска и техните граждани с изтекли документи, съобщава МВнР.

Тази мярка цели да облекчи придвижването на нашите сънародници в чужбина, които не може да подновят документите си за самоличност.

Тъй като поради епидемичната обстановка подновяването на документи в консулските ни служби е временно преустановено, българските граждани с изтекли лични карти и паспорти трябва да поискат издаването на временен паспорт, за да се завърта у нас.

Временен паспорт може да се заяви и получи във всички български консулски служби, но процедурата отнема до 3 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Можело да ни подмине ама май май не , тези хора ще ни затрият , това е отворете си очите затворени , вкарват си заразени , вдигнали ръце , непосилни , преди месец друга песен на 100 % уверени , за доживотен затвор сте ,то е ясно че няма да стане , но трябва да ви е ясно че е така "двуличните хора винаги побеждават , но тяхната победа бива оценена само от двуличници като тях , не и от нормалните хора "

23

Руснака

преди 4 години

Не само правителството а целия парламент с всичката администрация надолу заради неадекватни мерки или закъснели такива, сте за УВОЛНЕНИЕ!Некадърни, неграмотни и природно глупави, като всички сте се уредили на ръководно постове без да си имате на идея, какво се прави в определени ситуации!Престъпници срещу народа!

22

Mitko

преди 4 години

До АнонименНай голямата грешка на управляващите е че допуснаха в страната заразени в чужбина българи, в противен случай нямаше да има корона в България.Всичко е късно вече, прибраха се у нас над 500 000 хиляди българи, ччаст от тях заразени , другата част са контактните

fallback