Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Приетият Закон за извънредното положение заради коронавируса ще доведе до хаос, защото в него е предвидено да се спрат плащанията, което ще блокира икономиката, предупреди бившият социален министър Ивайло Калфин пред bTV.

Oще по темата
Той коментира, че идеята в закона банките, бързите кредити и там, където трябва да се дават пари, хората да могат да се предоговорят, ще доведе до хаос.

Според него ще има и бум на безработицата, защото все още се фирмите се колебаят дали да освобождават хората, понеже няма яснота как ще се подпомагат тези фирми, които са пострадали от мерките. Идеята на държавата е да поеме 60% от заплатата на служителите от засегнатите компании.

Няма яснота как ще се разпределят парите, а ги има – 2 млрд. лева са отпуснати от ЕС за това, заяви още Калфин.

Според него правителството има страх да управлява кризата, а трябва да даде сценарии какво ще се случва.

Не се очаква в следващите 2-3 седмици да се върнем към нормалния живот, много по-тежка ще стане ситуацията, коментира още бившият социален министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

муспи

преди 4 години

На въоръжена борба другари! Условията са назрели за Нова Революция! Бой последен е този, затова този път умната! Съюз с ци$аните, ту$ците и а$абите (ГЕРБ ще достави няколко милиона), - и по българите, без всякакви задръжки! А имотите на Царя в Барселона ще национализираме, милиардите му пък не са проблем - ще проведем обмяна, всъщност възстановяване на банкнотите с образа на Г. Димитроф.

31

Solar Power

преди 4 години

Така почти цялата държава щеше да работи нормално. А сега дърво голямо .... Няма да има скоро за никого .....

30

Solar Power

преди 4 години

До 27: Ти си много далече от нещата. Точно всички които си ги изброил са на държавна хранилка. Тоест има едни пари в сметката и те ще отидат за тях. Ок , обаче тази сметка се пълни от бизнеса и когато там не влиза нищо няма и как да излезне :)Та цялото правителство има грешна логика на кого да помага. Трябваше просто да се забрани със закон на всички над 60 години да излизат за 1 месец. Всички млади които искат родителите им да са ОК да не ходят да ги свиждат. Държавата да носи храна на тези

fallback