fallback

Общ преглед

Двама народни избраници отнесоха наказание "забележка" от шефката на НС Цвета Караянчева по време на дебата за ветото на президента Румен Радев на текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Oще по темата
Градусът на напрежението се покачи, след като Спас Гърневски от ГЕРБ взе думата и обвини левицата, че винаги е гледала само своя партиен интерес и отново напомни терористичния атентат на църквата „Света Неделя“ в София, извършен от дейци на комунистическата партия.

Депутатите от БСП реагираха с освирквания от местата си, а Стоян Мирчев крещеше "фашист".

Караянчева спря микрофоните на Гърневски и веднага го наказа. "Забележка" отнесе и Мирчев.

След това думата взе Александър Симов от БСП, който цитира стихотворение на Гърневски: "Ненаписан стих за Доимитров
Не намерих сили да излъжа този празен лист,
как със спомени на мен ..."

Цвета Краянчева обаче спря микрофоните и от думите на Симов се чу само заключението на изказването му, „когато от тази трибуна говорят комунистическите трубадури, хора които са продавали таланта си на идеи, които днес толкова мразят, трябва да дезинфекцираме трибуните след това“.

Гърневски му отговори, че не е време за поезия, но явно Симов толкова разбирал от литература, защото заради стихотворението, което цитирал, един редактор е бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Илиев

преди 4 години

Родил се,раснал,охранил се като за празника,един смъртен враг на партията от която е цицал за да заприлича днес на т...н,продължава да пръска отровните си слюнки и да заклеймява всичко което се намира на неговият и на Борисов път.Снагата на това явление,винаги напомня за охолството в което живеят "народните" ни представители,от които само 20-25-% са полезни на българите които са ги изпратили в НС. Останалите до 100-%,са баластра,пълнеж в основите на един селски курник.

55

ББ

преди 4 години

имаме и добра новина братлета,5 индивида,с по 10 ника продължават злобно да опитват да ни прикачват квалификации без съдържание,комунисти,фили,фоби...от 30 год.лапащи покрай властимащите,а тя е в изпълнителната,добрата ли ами държим се като Народ..питаш ли доктора които ти спасява живота комунист ли е,колко взема,от кога не е спал,има ли защитни,някой гробар благодари ли му за грижите..въпреки всичко те са на поста си,Истинските герои са Лекарите ни...Поклон и Благодаря БГ Лекари

54

българин

преди 4 години

До 54 Убеден съм.Че пръстите на ръцете ти.Никога Не са били потни върхи приклада и спусака на АК -47 -:) Та как да говоря с теб за военна музика бе дечо? -:) Нивата ни са различни и езиците също!

fallback