Снимка: БГНЕС
fallback

Пристигна първият ТИР с предпазни средства за България от Турция. Това каза зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на ГКПП "Капитан Андреево", предаде "Фокус“.

"Това е първият камион от доставката, която очакваме. Още един такъв камион очакваме да дойде по обяд. Това е договорената от премиера доставка от Турция", обясни заместник-министър Пенков.

В част от кашоните има предпазни очила, които ще бъдат раздадени на хората по първа линия. Има също така предпазни костюми и маски, посочи зам.-министърът.

"Общо от двата камиона, които пристигат днес в България, има 50 000 маски, 100 000 костюма и 100 000 очила. Тези предпазни средства ще отидат в склад в София, от където ще ги получат регионалните здравни власти", обясни още д-р Пенков.

До седмица всяка точка на страната ще бъде задоволена с такива средства. Те са предназначени за всички хора, които са на първа линия – хората на "Гранична полиция", митниците, НАП, социалните служби и др.

"Тази доставка ще стигне за един месец. През това време се надяваме правителството, активно работейки по този въпрос, да може да достави още предпазни средства“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Нищо ново

преди 4 години

А кой ликвидира предприятието за медицински предпазни средства в България? Гешев ще каже ли нещо по въпроса.

34

1

преди 4 години

До Реалист,иначе,ще умрат ,като мухи.

33

Реалист

преди 4 години

Османската империя продължава да се грижи за своите бивши поданици.

fallback