Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
В 18 часа днес има извънреден Европейски съвет, който ще се проведе по видеоконферентна връзка. Основната тема, както и на връзката вчера по идея на израелския премиер Нетаняху, ще бъде коронавирусът.
Още по темата

130 млн. евро ще поискаме, за да оборудваме полицаите за тежка миграционна криза, ако има, съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на редовното заседание на правителството. Тази нощ граничарите спряха първия опит за спекула и контрабанда - маски да се изнесат от България, заяви Борисов.

Учени от БАН информираха министрите как може да се увеличи защитата на маските чрез техни разработки. Няма смисъл от истерия, всичко това го правим, за да можем хората да са спокойни, каза премиерът.

Ще инструктираме детските градини и училищата, ще предложим да се въведе режим за дезинфекция, съобщи просветният министър Красимир Вълчев. По думите му ще е трудно да се осигурят за всички, заради това ще се провеждат срещи с производителите. Обявената грипна ваканция е до сряда, очаква се учебният процес да се възобнови от четвъртък, но все още няма официално решение за това.

Едно училище да остане, ще е проблем, предупреди Борисов и нареди да се разблокира от резерва каквото е нужно.

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски информира, че грипната ваканция е дала резултат и заболеваемостта намалява.
 
На входа на МС са въведени мерки срещу вируса. На журналистите също беше измерена температурата, раздадени маски и дезинфектант. Маски носят и служителите в институцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар