Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Като целенасочено организирана провокация определи барикадирането на медицинските сестри в бившия Партиен дом шефката на депутатите от ГЕРБ и председател на здравната комисия в НС Даниела Дариткова.

Според нея протестиращите сестри не са потърсили контакт с нито един представител на здравата комисия, до чието заседание вчера бяха допуснати.

Освен това пред Партийния дом се появила и "една от активните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха сестрите", т.е. Мая Манолова.

Още по темата

"Сестрите потърсиха контакт единствено с медиите и бяха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в прайтайма на телевизиите“, настоя Дариткова.

Тя е категорична, че управляващите винаги търсят диалог, но в същото време няма да толерират действия, които нарушават закона.

Освен това според нея стои и въпросът дали отговорният от НСО за охраната на сградата на парламента, в която заседават комисиите, смята действията на гардовете за адекватни.

"Наистина беше много рисково да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама от видни представители на НСО да не могат да се справят“, коментира Дариткова.

Тя определи ситуацията като много неприятна.

Сътрудниците на здравната комисия са допуснали вчера до заседанието представители на медсестрите, както са го правили винаги, макар че те не представляват легитимна организация.

"Заседанието започва в 15, 30 ч., те влязоха в 16 ч. По време на протичащото заседание сестрите нахлуха в залата и се насочиха в далечния ъгъл със столовете и не се опитаха да влязат в комуникация с комисията, а с журналистите. Ние приключихме заседанието, след което се разразиха останалите събития“, разказа Дариткова.

Тя е категорична, че сестрите са останали в залата след заседанието против всякакви правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар