Снимка: БГНЕС
Военният министър Красимир Каракачанов ще бъде изслушан утре в парламента, за да отговори на въпросите на депутатите за продадените имоти от ведомството.
 
Искането за това дойде от "Атака".
 
Вицето ще трябва да обясни и каква е кадровата му политика.
 
Според Десислав Чуколов МО продава на безценица имоти с отпаднала необходимост. Каракачанов е влязъл през месец май в министерството, а първите сделки за имоти са започнали юни-юли.
 
"Кога стана министър, кога обърна министерството в агенция за недвижими имоти?", попита риторично Чуколов.
 
В края на миналата седмица той цитира няколко сделки, сред които парцел в местност край Пловдив, който бил продаден на цени от 9,80 лв. на кв. м., а реално пазарната цена била най-малко 50 лв. на кв.м.
 
"Т.е. МО го продава на цени пет пъти по-ниски от пазарните. Готвят се продажби на парцели на бул. "Цар Борис Трети" в София, в "Драгалевци", на Околовръстния път, край Божурище", каза още Чуколов.
 
Според него много апетитни имоти по Черноморието ще бъдат пуснати за продан.
 
В Несебър ставало въпрос за 96 декара на цена от 52 лв. на кв.м, като най-ниската пазарна цена там била 86 лв. кв.м.
 
"Има и още и не става въпрос за 5-10 декара, а за цели полуострови. Продават се парцели около Царево, край Созопол, всичко това подлежи на застрояване", каза още Чуколов.

Коментари Напиши коментар

29

ГЕОРГИЕВА, СОФИЯ

преди 5 месеца

НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И КАРАКАЧАНОВ ЗАПОЧНАЛ ДА КРЕЩИ, КАКТО КРЕЩИ ПРЕМИЕРЪТ! И ОБИЖДА ХОРАТА, КАКТО И ПРЕМИЕРЪТ, ТАКА НАРЕЧЕН, ОБИЖДА? АБЕ ВИЕ СЛУГИ НА НАРОДА ЛИ СТЕ ИЛИ ГОСПОДАРИ? КАКВА КЛЕТВА ПОЛАГАХТЕ В НС? ЗАЩО НЕ СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ И НЕ СЕ ЧУЕТЕ КАКВО ГОВОРИТЕ И КАКВО ВЪРШИТЕ? НА КАКВО СТЕ ЗАПРИЛИЧАЛИ?!

28

ГЕОРГИЕВА, СОФИЯ

преди 5 месеца

КАРАКАЧАНОВ, КАТО РАЗПРОДАДЕ ЗЕМИТЕ И ИМОТИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО, КАК ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ? ОТ КЪДЕ НОВИ ЗЕМИ, НОВИ КАЗАРМИ, НОВИ АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ И ЖИЛИЩА ЗА ВОЕННИТЕ? ОТ КЪДЕ ЩЕ ВЗЕМЕШ СЕГА НЕОБХОДИМИТЕ ЗЕМИ И ПОСТРОЙКИ? ЗА ТВОЯ СМЕТКА ЛИ ЩЕ ГИ КУПУВАШ И СТРОИШ? ИЛИ БЕДНИЯТ БЪЛГ. НАРОД И ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГЛАДУВА? А УНИЩОЖЕНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ? ЗА ВИНОВНИЦИТЕ НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ ОТ БЪЛГ. НАРОД ДА СЕ НАЛОЖАТ! ТОВА Е ПРЕДАТЕЛСТВО!!! КАКВО ЗНАЧИ ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ПЛЮС 10 %?

27

Анонимен

преди 5 месеца

Взехте бизнеса с паспортите. Субсидията не стига, малките патриотчета искат да папкат.

Патриотично ще подарим имотите на патриотични българи и ще чакаме да мине давността.