Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Дали ценим свободата, си зависи от хората. Някои я ценят, а други смятат, че тя не е важна. Някак си приемаме този празник като една рутина. Може би част от нашите сънародници не се замислят, че този ден е завоюван с много кръв от хора, които са се борили за България. Би следвало да го ценим повече”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова тв.

Още по темата

„Трети март е символът на нашето Освобождение, защото това е първият договор, с който се оформя свободната българска държава. Ето това е нашият празник. Един идеал, около който трябва да се обединяваме. Смятам, че българската армия дава поводи за гордост, защото е модерно въоръжена и заплащането се увеличава”, добави Каракачанов

Той коментира и ситуацията на турската граница и мигрантската криза.

„Видно е от предишните години, че армията си вършеше работата много добре. Ако се случи нещо като това, което се случва на Гърция, участието на армията е неизбежно. Имаме готовност в рамките на няколко часа да изпратим 400 души, а в рамките на 12 часа – още 1000. Ние, като правителство, имаме ясната визия, че не трябва да допускаме нито един нелегален мигрант в страната”, завърши Каракачанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase