Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. С оглед на обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите премиерът Борисов инициира разговора с гръцкия си колега, за да могат двамата да обменят информация за обстановката и да се консултират като добри съседи и стратегически партньори, каквито са България и Гърция. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата премиери са се съгласили, че проблемите в региона могат да се решат само с общи усилия и диалог. „Сътрудничеството ни е ос на стабилност в Югоизточна Европа. Заедно работим за стабилността и просперитета не само на нашите две страни, но и на целия регион“, заяви премиерът Бойко Борисов.

В рамките на разговора Бойко Борисов е подчертал, че България винаги е настоявала за всеобхватен механизъм на ЕС за управлението на миграцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

.... ..

преди 4 години

Бла блабла-само да отчита дейност.......говорил с е до говорил с тоз говорил ЕС да не оставя ердо сам да се справя с бежанци ...дрън дрън ми как говориш бе по телефона на мутренския си език ли

6

Sichtpunkt

преди 4 години

Ако бехме оставИли всичко на "Пъпешоний" до сега да беше би вкарал в 100 войни. Защото "зелен чорап" от друго не разбира.

5

Анонимен

преди 4 години

До SichtpunktВерно лавира - каде да скрие награбеното.

fallback