Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ", обяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Както е известно, в началото на седмицата прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта". Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

Oще по темата
От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора пред bTV, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано", посочи Костов.

Бившият премиер бе категоричен, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

"Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години", каза Костов.

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", каза още Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

venix

преди 4 години

този трябва да бъде убиван и съживяван доста пъти....

91

Анонимен

преди 4 години

"Гузен негонен бяга" . Страх го гони.

90

Анонимен

преди 4 години

*** Костов в затвора и то до живот.

fallback