Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg
fallback

Около 10 000 българи са направили резервации за почивка в Италия до края на юли. В това число обаче не са включени индивидуалните пътувания на туристите, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя добави, че Италия е една от основните дестинации за пътувания.

Oще по темата

"Над 50 00 български граждани са посетили Италия миналата година, а 156 000 са италианците в България. Туроператорите ни информираха, че групите, които са били в Италия, са се прибрали и спазват всички изисквания и разпоредби от здравните власти“, каза тя след среща с представители на туроператорите.

Ангелкова увери, че България е предприела всички възможни защитни мерки, свързани с коронавируса.

"Вчера бе създаден щаб, който максимално да следи ситуацията. Това ще даде отражения, очакваме по отношение на изходящия туризъм да се наблюдава спад. Трудно е да се направи конкретна прогноза", каза още тя.

"По отношение на Китай малък брой туристи - около 31 000 китайци, са посетили България миналата година. Там са преустановени всякакви пътувания. Следим изкъсо ситуацията. Има писмо от Световната организация по туризъм за обединяване на усилията във връзка с коронавируса", посочи Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

Набързо от нета - организирана екскурзия до Италия: 4 дни за 369 лева, 7 дни за 629 лева,.... За 2000 лева няма. Принципно екскурзиите в чужбина излизат по-евтино от тези в България, ако се отчете и качеството, което получаваме.

22

e-e-e-e

преди 4 години

До 14 - СССР2 посмали малко! чак пък нов СПИН! самите лекари казват, че като цяло преминава леко, застрашени са най-вече престарели и с други тежки заболявания..... хайде да не се плашим излишно!

21

Анонимен

преди 4 години

Сладурче!

fallback